Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dijous, 18 d’octubre del 2012

Palma, pel Juan Reus.
Aquest cop el Juan ens porta una d'aquelles creus excel·lents, per la factura, per l'estat de conservació i pel lloc, ell mateix ens n'explica dades:
Aquesta creu es troba al claustre del convent de Santa Elisabet (Germanes Jerònimes) de Palma i forma part del entorn del cementiri. Fou bastida l´any 1572 amb la subvenció del canonge Fiol. D'estil renaixentista el creuer, presenta les imatges de Crist Crucificat i la Verge. Esta suportat per un capitell quadrat en el que hi apareixen quatre imatges d’ànimes del purgatori cremant-se.
Moltes gràcies, Juan, un apunt magnífic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada