Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dimecres, 16 de maig del 2012

Vilalba dels Arcs, per Rondador.


Una creu nova de trinca, un regal de Rondador, pera compensar les desaparegudes. En transcrivim directament la informació que hi adjunta:
És a Vilalba dels Arcs, bonic poble de la Terra Alta (un incís, no deixeu de visitar la comarca, pel turisme cultural és una mina, cada poble que en visito té una cosa o altra). Es va col·locar l'any 2008 amb tota la cerimònia que mereix l'ocasió (m'han dit). El lloc concret és prop del portal de baix, rere l'església, on neixen els vells camins a Berrús i La Fatarella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada