Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dissabte, 10 de març del 2012

Algaida, pel Juan Reus.


El Juan Reus ens ofereix la que diu que és la darrera creu d'Algaida, ens les ha anat regalant totes. Creu i informació, que repetim completament. Altre cop moltes gràcies.
Ubicada lluny del nucli urbà dins les garrigues de la possessió de Binicomprat, se la coneix amb el nom de la creu del Cementiri Vell o Creu dels Apestats (sic.) i es va aixecar en memòria dels difunts que foren enterrats en aquests terrenys l’any 1652 a causa de la pesta que assolà Mallorca en aquestes dates. La creu està assentada damunt una curiosa base triangular. Té el fust octogonal i està totalment desproveïda de decoració. Fou construïda l'any 1711.
No és una creu de terme, però és una creu que mereix ser al bloc, pel seu significat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada