Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dimarts, 28 de desembre del 2010

Massalió amb el Francesc Roig.

Revisant el catàleg de novetats de Cossetània per a aquest Nadal, em trobo aquesta portada del llibre d'en Francesc Roig, un coetani que escriu sobre rutes en BTT pel Matarranya.
Encara no tinc el llibre a les mans, per la qual cosa no puc mirar quin poble és, el de la foto de la portada. Però la manllevo, la foto, perquè sembla feta expressament per a aquest bloc, i perquè així, a més a més, li fem publicitat a l'autor.
Posteriorment, el mateix Francesc Roig visita el bloc i especifica el poble i el nom de la creu i l'ermita.
Moltes gràcies, Francesc!

1 comentari:

  1. La foto està feta a Massalió, poble del Matarranya. A primer terme la Creu del Tauló i al fons l'ermita de Sant Cristòbol

    ResponElimina