Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dimecres, 17 de novembre del 2010

Forès amb l'Adam Picon.Moltíssimes gràcies, Adam, i perdona la tardança.
Com sempre, retallo i enganxo la informació que m'envies per correu-e.

La primera és la creu de la Bassa, ubicada a l'antiga bassa que el bestiar feia servir d'abeurador. Aquesta té un pilar i un capitell octogonal; el capitell és una reconstrucció de l'original i s'hi poden veure 4 apòstols i un escut rodó amb la creu templera. Com la gran majoria de les creus de terme, en un cantó trobem la Verge i el Nen, i en l'altra Jesucrist. La base de la creu és decorada amb moltius florals.

La segona és la creu de Queral o camí de Rocafort de Queralt. És d'estil gòtic, el pilar és hexagonal, igual que el capitell i la creu. La creu presenta en una cara la Verge amb el Nen al braç esquerre i un àngel que li fa de peana. A l'altra cara hi ha el crucifix.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada