Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


diumenge, 17 de març del 2013

Sóller, per Juan Reus.


De Sóller, l'amic Juan Reus ens porta ara fotografies i informació de la creu de s'Alqueria des Comte, diu que va ser bastida el 1886, substituint una de 1606 que la va enderrocar una torrentada. És d'estil llatí i, com a la majoria, hi ha la imatge de Crist crucificat. També comenta que antigament era sota una capella.
Moltes gràcies, Juan.

5 comentaris:

  1. Acabo de descobrir per casualitat aquest blog i he de dir...que ha estat una feliç descoberta. Gràcies a tu i als teus col·laboradors per aquests interessants continguts, boniques fotos i una manera de explicar i comentar molt amena...tot fent una passejada...

    ResponElimina
  2. Gràcies, Imma, un comentari que anima molt a seguir amb la tasca!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc fa gaire que he descobert aquest blog. M'he permès d'enllaçar-lo al meu.
    Per cert, l'"estil llatí", quines característiques te? No n'havia sentit a parlar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'expert es el Juan Reus, a veure si ens ho explica.

      Elimina
    2. La creu llatina o d´estil llatí es la que está formada per dos segments de diversa mesura que s´intersequen en un angle recte , on el segment menor está a una proporció de tres quarts respecte al mes llarg.
      Els meus coneixements en diun que le seva prcedencia es romana.

      Elimina