Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dissabte, 25 de febrer del 2012

Fornalutx, pel Juan Reus.


A Mallorca no solament conserven les creus antigues, joies centenàries, pel que sembla en aquesta que ens acaba d'enviar el Juan Reus -moltes gràcies altre cop- en fan de noves. Ignoro la data, però aquesta creu de Fornalutx al camí de Sóller com a molt sembla del segle XX.
Efectivament, el mateix Juan ens envia una foto de la placa que hi ha al peu de la creu, és del 1974. Més jove que jo mateix!
És un goig comprovar com s'estimen aquests monuments a les Illes. En realitat, mo solament són obres d'art, són també homenatges a la pràctica del caminar, que no s'hauria de perdre mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada