Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dimarts, 2 de novembre del 2010

La Creu Trencada dels Motllats.


A la cruïlla dels termes de Capafonts, La Febró i Vilaplana -La Mussara- hi ha la Creu Trencada, una creu de gran tradició excursionista a mil metres sobre el nivell del mar.

2 comentaris:

  1. Hola
    Buscant info sobre la creu, he trobat el vostre blog i un extracte tret del llibre "Per les Serres de Prades i el Montsant. Excursions i trobades amb persones solitàries", d'Antoni M. Cases, que us contradiu. Pel que hi diu, aquesta creu no té res a veure amb una creu de terme. Diu que és feta bastant recent per un veí de la zona. I a més a més, sustitueix l'antiga creu que (això si que no se si es cert) es va aixecar potser en memòria de la mort d'algun traginer
    També és cert, mirant sobre el mapa, que es troba a la unió dels termes de Capafonts, la Febró i Vilaplana.
    Així que no sé...
    Salutacions i enhorabona per la vostra feina
    Carles

    ResponElimina
    Respostes
    1. No em contradiu, aquest blog, malgrat que es diu "Creus de Terme" no solament inclou creus de terme, n'hi ha d'altres que no són tals, sinó creus de cementiri, de Santa missió o excursionistes, com aquesta.
      Moltes gràcies per la visita i per fer el comentari, que em permet d'aclarir el fet que hi hagi creus que no són de terme.

      Elimina