Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


divendres, 3 de setembre del 2010

Corcaigh (Cork) pel F. X. Fernández i Té.

L'amic i co-autor Té la mà Maria, m'envia aquesta preciosa foto del seu -alhora- amic Francesc Xavier Fernàndez, és una creu de Corcaigh (Cork), a Éire. La república d'Irlanda, com tothom sap, és un país que s'acull a la mateixa religió que Catalunya i ha sofert vicissituts semblants a les nostres al llarg de la història.
A dia d'avui és dividida en una república totalment independent i una mena de "protectorat" britànic. Corcaigh, en gaèlic, o Cork, en anglès, és a l'extrem sud de l'illa, una illa que val ben bé una visita llarga i tranquil·la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada