Per a una persona que li agrada caminar, les creus de terme són encara una veritable referència. Ens marquen el moment d'arribar o de sortir d'un poble.
Antigament, quan encara no hi havia GPS i tothom anava caminant o a cavall, tenien una importància que avui dia recuperen a alguns llocs, sovint reubicades a les omnipresents rotondes.
En qualsevol cas, són molts cops una veritable obra d'art, humil i modesta, però d'art, al cap i a la fi. Des d'ací, com a caminaires, les volem reivindicar.


dissabte, 26 d’octubre del 2013

Alcúdia, per Juan Reus.


Ens explica el Juan que la creu de la porta de Xara es va alçar el 1585 obra d'Antoni Genovard. Destruïda el 1880 va ser restaurada el segle passat.
Moltes gràcies per les fotos i la informació, Juan.

diumenge, 20 d’octubre del 2013

Sant Esteve de Palautordera.

Una de les portes d'entrada al Montseny, Sant Esteve de Palautordera. Poble i entorn preciós.

divendres, 18 d’octubre del 2013

Muro, per Juan Reus.


Creu del camí de Morell, al camí de Muro a Santa Margalida, que ens l'ha fotografiada el Juan i ens l'envia per a compartir-la amb tothom.
Un racó molt maco, Juan, gràcies de nou.

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Muro, per Juan Reus.


Avui en Juan Reus ens porta la creu de l'Auba o creu d'en Saura. Ens explica, a més, que és del segle XIX. Originàriament tenia un creuer de pedra, que va ser substituït per un de metall que va caure i, finalment, el 1989, en ser restaurada, s'hi va tornar a posar un de pedra.
Moltes gràcies, Juan.

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Muro, per Juan Reus.


Creus del camí de s'Estret, a la cruïlla dels camins dels Fiters i la carretera de Can Picafort.
És de finals del segle XVIII i ens l'ha fotografiada, com sempre, en Juan Reus.
Moltes gràcies!